Ana içeriğe atla

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Faaliyetlerine Başladı

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Girvak iş birliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi 12 Ocak’ta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Proje kapsamında seçilen 18 takım, ilk aşama eğitim programına dahil oldular.

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor.  Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz.” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, kadınlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor. 2016 yılında başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile  5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim veren ÜNLÜ & Co, Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle başlattığı ve Kasım ayında başvuruları alınan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile özellikle teknoloji ve yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi hedefliyor.   

13 aylık kapsamlı eğitim

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsıyor. Toplam 81 takım ve 324 kişi programa başvuruda bulunurken, seçilen 18 takım eğitime başlama hakkı kazandı. Programa başlayacaklar arasında yapay zekâ, biyo-plastik üretim teknolojisi, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer alıyor.

Programa girmeye hak kazanan takımlar, bootcamp ile temel girişimcilik yetenekleri kazanacak ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilecek. Ayrıca düzenlenecek özel etkinliklerle profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bir çevre edinip network kurma fırsatı bulabilecekler. Katılımcılar, program kapsamındaki ilham sohbetleri, onlara rehberlik eden mentorlar ve alacakları online psikososyal destek sayesinde girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duydukları cesaret ve eğitime sahip olacak. Program içeriği ekosistem buluşmalarını, markalaşma, dijital pazarlama ve e-ticaret eğitimlerini de kapsayacak.

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü “Kuruluşumuzdan bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık. Bu kapsamda birçok değerli kurum ve paydaşla iş birliği yaptık ve bu işbirliklerini sürdürülebilir kıldık. Kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük önem verdik. Kuruluşumuzun 20’nci yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye bu zorlu yolculuklarında eğitimlerimiz ile yol arkadaşı olduk. Mezun olan kadın girişimcilerimiz hem network gelişimi, hem de aldıkları yatırımlarla fark yarattı.” dedi.

“Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz”

Kadınların istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını vurgulayan Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Biz bu alandaki misyonumuzun devam ettiğine inanıyoruz. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor. Çok sayıda başvuru arasından seçilen, 13 aylık bu yolculukta yer alacak takımlarımızın sahip oldukları yazılım ve teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz. Yarının dünyasını dijitalleşme ile şekillendirirken, kadınların yenilikçi çözümleri, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

“Kadın girişimcilerin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz”

Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılında %22 olan startup kurucuları arasında kadın kurucu ya da kurucu ortağı kadın oranı 2022 yılının üçüncü çeyreğinde %16, teknoloji alanında istihdama katılan kadın oranı ise %25’in altında olarak açıklandı. Biz bu oranların her yıl giderek artmasını hayal ediyoruz ve bunun için bu projede ÜNLÜ & Co ile güçlerimizi birleştiriyoruz.”

https://www.ifhaber.com/kadinlar/kadin-teknoloji-girisimcileri-akademisi/?feed_id=3122&_unique_id=63c2f77c938d1

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Russell Shen: Kripto Paraların Geleceği Çok Parlak

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16 Nisan’da İstanbul Fişekhane’de başladı. Artan popülaritesiyle ön plana çıkan ve giderek artan oranda ‘yatırım aracı’ olarak tercih edilen Dijital paralar, yapay zekâ, işletmelerde finansal teknolojilerin kullanımı, ‘şubesiz bankacılık’ olarak da isimlendirilen ‘dijital bankacılık’, tokenlaştırma gibi artık gündelik dile giren kavramların uzmanlarca enine boyuna tartışılacağı IFW’24, dünyadan ve Türkiye’den alanında önde gelen 105 konuşmacıyı İstanbul’daki finans ve dijitalleşme sektör temsilcileriyle bir araya getiriyor.  İki günlük etkinlik, 35’in üzerinde sponsor ve partneriyle 6 ayrı zirvede toplam 65 oturuma ev sahipliği yapıyor. ...

Lloyd’s of London'a Giremedik

“Geçtiğimiz haftalarda bir müşterimiz ile BMS Group ’un Londra merkez ofisini ziyaret ettik. O gün, sigorta şirketlerinin yoğun olduğu, Dünya’nın en önemli sigortacılık merkezi City of London’da gerek güvenlik güçlerinin yoğunluğu gerekse de binalara girerken özel güvenlik şirketleri tarafından kimlik kontrolü yapılması dikkatimi çekmişti; ancak bu duruma herhangi bir anlam vermemiştim. Toplantılarımız ve sunumlarımız devam ederken dışarıdan bazı sesler duymaya başladık. Pencerelere doğru gittiğimizde aşağıda resimlerini göreceğiniz büyük bir protestocu ekibin pankartlar ve davullarla büyük bir yürüyüş yaptığına şahit olduk.   BMS Group İngiltere’deki dostlarımız bunun uzun zamandır planlanan ve sigorta sektörüne yönelik bir iklim değişikliği protestosu olduğunu söylediler.Misafirlerimizle birlikte daha fazla dayanamayıp, sektörümüz hakkında bu kadar organize bir protestoyu organize etmek isteyen kişileri anlamak adına onları takip ederek Lloyd's'a kadar topluluğu ta...

Almanya Vize Başvurusu Rehberi: Çalışma, Aile Birleşimi ve Turistik Vize Süreçleri

Almanya , Avrupa’nın en popüler seyahat ve çalışma noktalarından biridir. Almanya’ya gitmek isteyenler için vize süreci oldukça önemlidir. Almanya vize başvuru formu , vize başvurusu için gerekli belgeler ve vize başvuru süresi gibi detaylar, vize türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu rehberde, Almanya çalışma vizesi başvurusu , aile birleşimi başvurusu , turistik vize başvurusu ve ulusal vize süreçlerine dair tüm detayları bulabilirsiniz. Almanya Vize Türleri ve Başvuru Süreci Almanya’ya seyahat etmek isteyenler için öncelikle uygun vize türünü belirlemek önemlidir. Almanya vize türleri genellikle şu başlıklar altında sınıflandırılır: Almanya Turistik Vize Başvurusu Almanya’da kısa süreli turistik geziler için Schengen vizesi almanız gerekir. Turistik vize, 90 günü aşmayan seyahatler için düzenlenir. Başvurunuz sırasında Almanya vize başvuru formu doldurulmalı ve gerekli belgeler sunulmalıdır. Resmi bilgi için Almanya’nın Schengen vizesi hakkında detaylara...