
Sigorta Karşılayan Özel Hastaneler: Sosyal Güvenlik Kurumu sigortası bulunan kişiler devlet hastanelerinden ücretsiz veya çok düşük ücretler karşılığında muayene veya ameliyat olabilmektedir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası
Özel hastane sayısı da her geçen gün artmakta olup birçoğunda verilen hizmet devlet hastanelere oranla daha kaliteli olduğu bilinmektedir. Bu sırada sigortalı kişiler sigorta karşılayan özel hastanelerin olup olmadığını sormaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma sağlayan özel hastaneler bulunmaktadır. Bu özel hastanelerde SGK kapsamınca sigortası bulunan kişiler anlaşmaya bağlı olarak indirimli şekilde muayene veya ameliyat olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası olan kişiler ise yalnızca katılım payı ücretini ödeyerek ücretsiz muayene olabilmektedirler.
Sigorta Karşıladığı Diş Tedavileri
Sigorta Karşıladığı Diş Tedavileri: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı olan kişilerin normal muayene ve ameliyatlarından ücretsiz veya indirimli şekilde faydalanabilmektedirler. Ancak, diş tedavilerinde bu durum biraz daha karışıktır.

Diş çekimi, dolgu ve protez yaptırılması gibi birçok muayeneden ücretsiz bir şekilde faydalanma hakkına sahip olan sigortalılar implant gibi bazı tedavilerde şart aramaktadır. Bu şartları karşılayan kişiler ücretsiz olarak tedavi alabilmektedir. Ancak, şartları karşılamaması durumunda ücrete tabi tutulmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise şirkete bağlı olarak çeşitli diş tedavi ve bakım hizmeti verilmektedir. Bu hizmetler diş taşı temizliği, diş röntgen filmi, diş hekim muayenesi, diş çekimi, lokal anestezi, dolgu ve oral hijyen eğitimi gibi hizmetler olup faydalanabileceğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilmek için sigorta firmanız ile iletişime geçmelisiniz.
Sigorta APHB Ne Demek?
Sigorta APHB açılımı “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi” olup işverenin bir aylık çalışma süresini Sosyal Güvenlik Kurumuna SGK yaptıkları elektronik bildirgeye verilen isimdir.

İşverenler SGK’nın 79. Maddesi kapsamınca çalıştıracakları personellerinin kimlik bilgilerini ve işe başlama tarihlerini bildirmelidir. Bu bildirim kısa veya uzun dönem fark etmeksizin bütün personelleri için yapılması gerekli olup prim ödemelerini de yapmalıdır. APHB bildirgesinin süresi ise alınan işçinin bir aylık çalışma süresi sonrasındaki ayın 23. kadardır. Peki, 30 günden az çalışan işçiler için ne yapılmalı? Bu işçiler için Ek 10 belgesi hazırlanarak en kısa sürede Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilmelidir.
kaynak: http://www.sgk.gov.tr/
https://www.ifhaber.com/makale/sigorta-karsilayan-ozel-hastaneler/?feed_id=10978&_unique_id=646b5b54d68c8
Yorumlar
Yorum Gönder