Ana içeriğe atla

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Türkiye’den Listeye Giren Tek Okul Oldu

Dünyanın en prestijli yayınlarından biri olan Financial Times (FT) her yıl tüm dünyada “Executive MBA” (EMBA) programlarını değerlendiriyor. FT’nin bu yılki sıralamasında Türkiye’den yer alan tek okul, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü oldu. Türkiye’deki okullar arasında 11 yıldır birinciliği elinde bulunduran Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, dünya çapındaki listede ilk 50’ye girerek 44. sırada yer aldı. Ayrıca, değerlendirmede kadın öğretim üyesi oranında %49 ile dünyanın en iyileri arasında gösterildi.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yöneticilere sunduğu “Executive MBA” (EMBA) yüksek lisans programıyla bu yıl Financial Times’ın (FT) tüm dünyadaki en iyi 100 Executive MBA programı sıralamasında Türkiye’den yer alan tek okul oldu. 

İlk 100’deki sıralamasında ortalamanın üzerinde puan alan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu yıl 44. sıraya yerleşerek, 11 yıldır Türkiye birinciliğini koruyor.

Financial Times sıralamasında 17 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların kariyerlerindeki ilerleme, okul mezun ağının etkinliği, mezun olunduktan sonraki maaş artış oranları, öğretim üyeleri arasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın uluslararası denkliği ve öğretim üyelerinin saygın FT yayınlarında yer alan akademik çalışmalarının miktarı gibi unsurlarda yapılan değerlendirmelerle belirleniyor.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times’ın, kadın öğretim üyesi kategorisinde yüzde 49 ile en yüksek orana sahip okullardan biri olarak gösterildi. 

Koç Üniversitesi EMBA programı mezunların kariyerlerinde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan maaş artış oranı değerlendirmelerinde de büyük bir başarı yakaladı. Financial Times’ın en önemli kriterlerinden biri olan bu değerlendirmede Koç Üniversitesi EMBA mezunlarının kariyerlerinde yükselmeleri ile son üç yılda %81’lik maaş artışı elde ettiği ve okulun bu kategoride dünyada ilk 20’de yer aldığı saptandı.  

Ayrıca, mezunlarla yapılan değerlendirmede mezunların kendilerine sağladığı fırsatlar bakımından mezun ağının etkinliği de ölçüldü ve Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü bu kategoride 33. sırada yerini aldı. 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Nilüfer Aydınoğlu bu yılın sıralamasıyla ilgili şöyle konuştu: “Financial Times 2024 Executive MBA sıralaması, yüksek lisans programımızın iş dünyasında yaşanan değişim ve dönüşümü odağına alan akademik müfredatının kalitesini ve uluslararası alandaki liderliğimizi bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’den sıralamaya giren tek kurum olarak, dünya genelinde ilk 50’deki yerimizi sağlamlaştırırken, %49 kadın öğretim üyesi oranımızla da önemli bir fark yaratıyoruz. Bu başarı, mezunlarımızın, öğrencilerimizin, akademik kadromuzun yetkinliklerinin etkisini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda uluslararası akreditasyonlarımız ve topluma değer katan, sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürülebilir bir geleceği şekillendiren liderler yetiştirme vizyonumuzun bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü akademik ve idari kadromuz, geniş mezun ağımız, ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla olan sağlam işbirliklerimiz aracılığıyla Enstitümüzü daha da ileriye taşımaya kararlıyız.”

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA ve MBA programlarıyla lisansüstü işletme eğitiminin en büyük otoritelerinden biri olan AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip olan Türkiye’deki tek kurum olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor.

https://www.ifhaber.com/egitim/koc-universitesi-isletme-enstitusu-turkiyeden-listeye-giren-tek-okul-oldu/?feed_id=58393&_unique_id=670ef5c91a625

sigorta haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Russell Shen: Kripto Paraların Geleceği Çok Parlak

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16 Nisan’da İstanbul Fişekhane’de başladı. Artan popülaritesiyle ön plana çıkan ve giderek artan oranda ‘yatırım aracı’ olarak tercih edilen Dijital paralar, yapay zekâ, işletmelerde finansal teknolojilerin kullanımı, ‘şubesiz bankacılık’ olarak da isimlendirilen ‘dijital bankacılık’, tokenlaştırma gibi artık gündelik dile giren kavramların uzmanlarca enine boyuna tartışılacağı IFW’24, dünyadan ve Türkiye’den alanında önde gelen 105 konuşmacıyı İstanbul’daki finans ve dijitalleşme sektör temsilcileriyle bir araya getiriyor.  İki günlük etkinlik, 35’in üzerinde sponsor ve partneriyle 6 ayrı zirvede toplam 65 oturuma ev sahipliği yapıyor. ...

Lloyd’s of London'a Giremedik

“Geçtiğimiz haftalarda bir müşterimiz ile BMS Group ’un Londra merkez ofisini ziyaret ettik. O gün, sigorta şirketlerinin yoğun olduğu, Dünya’nın en önemli sigortacılık merkezi City of London’da gerek güvenlik güçlerinin yoğunluğu gerekse de binalara girerken özel güvenlik şirketleri tarafından kimlik kontrolü yapılması dikkatimi çekmişti; ancak bu duruma herhangi bir anlam vermemiştim. Toplantılarımız ve sunumlarımız devam ederken dışarıdan bazı sesler duymaya başladık. Pencerelere doğru gittiğimizde aşağıda resimlerini göreceğiniz büyük bir protestocu ekibin pankartlar ve davullarla büyük bir yürüyüş yaptığına şahit olduk.   BMS Group İngiltere’deki dostlarımız bunun uzun zamandır planlanan ve sigorta sektörüne yönelik bir iklim değişikliği protestosu olduğunu söylediler.Misafirlerimizle birlikte daha fazla dayanamayıp, sektörümüz hakkında bu kadar organize bir protestoyu organize etmek isteyen kişileri anlamak adına onları takip ederek Lloyd's'a kadar topluluğu ta...

Almanya Vize Başvurusu Rehberi: Çalışma, Aile Birleşimi ve Turistik Vize Süreçleri

Almanya , Avrupa’nın en popüler seyahat ve çalışma noktalarından biridir. Almanya’ya gitmek isteyenler için vize süreci oldukça önemlidir. Almanya vize başvuru formu , vize başvurusu için gerekli belgeler ve vize başvuru süresi gibi detaylar, vize türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu rehberde, Almanya çalışma vizesi başvurusu , aile birleşimi başvurusu , turistik vize başvurusu ve ulusal vize süreçlerine dair tüm detayları bulabilirsiniz. Almanya Vize Türleri ve Başvuru Süreci Almanya’ya seyahat etmek isteyenler için öncelikle uygun vize türünü belirlemek önemlidir. Almanya vize türleri genellikle şu başlıklar altında sınıflandırılır: Almanya Turistik Vize Başvurusu Almanya’da kısa süreli turistik geziler için Schengen vizesi almanız gerekir. Turistik vize, 90 günü aşmayan seyahatler için düzenlenir. Başvurunuz sırasında Almanya vize başvuru formu doldurulmalı ve gerekli belgeler sunulmalıdır. Resmi bilgi için Almanya’nın Schengen vizesi hakkında detaylara...